Pater Baudry Centra

In de Pater Baudry Centra is altijd iets te beleven! In samenwerking met de dienst Senioren zet de vzw "Pater Baudry" zich dag na dag in om tegemoet te komen aan de wensen van onze oudere inwoners!

Een beetje geschiedenis...

Op 22 augustus 1969 overleed Lucie Baudry, weduwe van Gaston Pater. Ze liet het merendeel van haar vermogen na aan sociale organisaties in Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek, die, conform haar laatste wilsbeschikking, "vooral ouderen willen verwennen".

Enkele jaren later besluit de Gemeenteraad van Schaarbeek om na de administratieve en juridische vereffening van de erflatingsprocedure een "recreatief dagcentrum" op te richten voor de senioren van de gemeente.

Tussen 1983 en 1985 wordt Francis Duriau door het College van Burgemeester en Schepenen aangesteld voor het beheer van dit initiatief. Hij creëert de paracommunale vzw Pater-Baudry, ter huldiging van het weldoenerskoppel. De vzw werd eerst gehuisvest op de Prévost-Delaunaysquare en opent enkele jaren later een tweede opvangcentrum in de Helmetwijk (Charles Meertstraat). In 2017 verhuist de vzw naar de Apollosquare, naar nieuwe lokalen die werden ingericht in het kader van het duurzaam wijkcontract Helmet.

Activiteiten waarin ieder zijn gading vindt!

Omdat ouderen vaak meer geïsoleerd zijn of een klein pensioen hebben, biedt de vzw Pater Baudry senioren dagelijkse maaltijden aan zeer democratische prijzen. En elke donderdag is er een feestmenu!

Maar dat is lang niet alles! Via diverse ontspannings- en culturele activiteiten biedt de vzw senioren de kans om te bewegen, elkaar te ontmoeten, plezier te maken, iets bij te leren,... Houdt u van dansen, een bioscoopbezoekje, kaarten, reizen, knutselen, feesten, u ontspannen,... voor dit alles en nog veel meer kunt u terecht in de Pater Baudry Centra! Stap er eens binnen, het zal u zeker aanspreken!

Meer weten >>>

 

Centrum "Pater Baudry 1"
Prévost Delaunaysquare 107 - 1030 Schaarbeek
Tel.: 02/215 40 96

Centrum "Pater Baudry 2"
Apollosquare I - 1030 Schaerbeek
Tel.: 02/245 90 71