De speelstraten zijn er weer!

De zomer komt eraan, de lockdownmaatregelen worden verder versoepeld en onze kinderen moeten niet langer in hun kot blijven. Dat komt goed uit, want de speelstraten zijn terug van weggeweest!

De bedoeling is om kinderen in alle veiligheid op straat te laten spelen, onder toezicht van volwassenen, die op die manier de kans krijgen om hun buren (beter) te leren kennen.

Zolang de straat ingericht is als speelstraat, mogen alleen de bewoners en al wie er een garage heeft in de straat rijden. Er wordt aan automobilisten en fietsers gevraagd om stapvoets te rijden en extra voorzichtig te zijn, waarbij ze steeds voorrang geven aan spelende kinderen. Uiteraard moet de straat steeds toegankelijk blijven voor hulpverleningsvoertuigen.

Een project van en voor inwoners

Het project moet worden begeleid door drie meters of peters, die in overleg met de andere straatbewoners het moment of de momenten bepalen waarop ze hun straat willen inrichten als speelstraat.

Interesse?

U vindt alle informatie in de procedure.

Het aanvraagformulier dat u kunt downloaden, moet minstens 15 werkdagen voor de gewenste opening van de speelstraat bij het bestuur toekomen. Opgelet, het is niet omdat u het formulier hebt ingediend, dat de speelstraat ook mag doorgaan: u moet daarvoor eerst groen licht krijgen van de gemeente.

Wilt u uw buren op de hoogte brengen? U vindt hier een voorbeeld van een flyer!