Icon for xls export

FAQ

Hoe kan ik mijn voorkeuren voor toegang tot een profiel wijzigen?

Ga naar uw persoonlijke webruimte. Klik op de startpagina op uw naam in de knop rechts bovenaan en vervolgens op "mijn account". Een nieuwe pagina verschijnt. In het linkermenu vindt u de optie "voorkeuren" (3de optie). Als u deze optie kiest, verschijnt er een pagina waarop u uw standaard webruimte kunt kiezen (keuze van uw standaardprofiel bij het openen van uw persoonlijk profiel, uw bedrijfsprofiel of uw verenigingsprofiel als u er een heeft aangemaakt). Vervolgens kunt u het type berichten kiezen die u via e-mail wil ontvangen of op uw persoonlijke webruimte raadpleegt. Sla vervolgens de wijziging op met de groene knop links onderaan het menu. Uw gewijzigde voorkeuren worden opgeslagen. 

Moet ik een elektronische identiteitskaart hebben om het e-loket te kunnen gebruiken?

Het is sterk aangeraden om uw identiteitskaart en PIN-code klaar te houden alvorens verbinding te maken met uw persoonlijke webruimte. Uw identificatie via uw eID zal worden gevraagd als dit nodig is in het kader van de door u gekozen formaliteit. Als u eerder uw eID moest tonen aan een gemeentelijke medewerker voor de afhandeling van uw formaliteit, zal dat ook het geval zijn in uw persoonlijke ruimte. 

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ga naar uw persoonlijke webruimte. Klik op uw startpagina op uw naam in de knop rechts bovenaan en vervolgens op "mijn account". Een nieuwe pagina verschijnt. In het linkermenu vindt u de optie "wachtwoord". Klik hierop; er verschijnt een pagina waarop u uw huidige wachtwoord kunt invullen en vervolgens het nieuwe wachtwoord en de bevestiging hiervan (2x). Sla vervolgens de wijziging op met de groene knop links onderaan het menu. Uw wachtwoord is gewijzigd. 

Waarom wordt mijn wachtwoord niet aanvaard?

Is het wel uw juiste wachtwoord? Is het juist gespeld? Grote of kleine letters? De "shift lock"-toets (voor hoofdletters) is ingedrukt?   Als u hier niet zeker van bent, zie dan de procedure "wachtwoord vergeten". 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Op de pagina om naar uw persoonlijke webruimte te gaan (ep.schaerbeek.be) vindt u de optie "wachtwoord vergeten". Klik hierop; er verschijnt een nieuwe pagina waarop u het eerder opgegeven e-mailadres moet invullen (zorg dat het om het juiste e-mailadres gaat). Een captcha wordt getoond (= een reeks cijfers die u in het veld "Tekstverificatie” moet invullen). Klik op "Een nieuw wachtwoord verzenden” als alle velden ingevuld zijn. Terwijl u op dezelfde pagina blijft, verschijnt er een zin bovenaan het scherm die de verwerking van de aanvraag bevestigt. !!! Het heeft geen zin om deze procedure meermaals te starten. Ook wordt er een e-mail met uw verbindingsgegevens verzonden naar het opgegeven e-mailadres. 

Wat is het verschil tussen de webruimte voor burgers, voor verenigingen en voor bedrijven?

U kunt formaliteiten starten in uw naam (persoonlijke webruimte), in naam van uw vereniging of uw bedrijf. Hiervoor moet u eerst uw persoonlijk profiel aanmaken om op het platform te worden geïdentificeerd. Maak vervolgens het profiel van uw bedrijf / vereniging aan. Uw gebruikersnaam en wachtwoord moeten altijd hetzelfde zijn. Zodra u verbonden bent met uw persoonlijke webruimte, kunt u het profiel kiezen waarvoor u de formaliteit gaat vervullen.  

Hoe kan ik het profiel voor mijn bedrijf of mijn vereniging aanmaken?
  1. Ga na of een burgerprofiel werd aangemaakt. Raadpleeg hiervoor de procedure beschreven bij "Hoe een persoonlijke ruimte aanmaken?”.
  2. In de banner bovenaan rechts vindt u blauwe knoppen. De eerste knop toont de tekst “mijn burgerruimte”. Daarnaast staan twee pictogrammen voor de profielen "vereniging" en "onderneming". Klik erop; de reeds aangemaakte profielen verschijnen, alsook de mogelijkheid om er een aan te maken.  
  3. Kies het profiel dat u wil aanmaken (bedrijf of vereniging). De pagina’s zullen op elkaar lijken, ongeacht het profiel (bedrijf of vereniging); let dus goed op of u het juiste profiel heeft gekozen.      Er verschijnt een pagina waarop het KBO-nummer wordt gevraagd (KBO = Kruispuntbank van Ondernemingen; dit is een uniek nummer waarmee de Belgische overheden bedrijven kunnen identificeren).      Vink het vakje aan om aan te geven dat u akkoord gaat met de algemene gebruiksvoorwaarden (u kunt de voorwaarden lezen via de voorgestelde link).

    Indien u al een profiel aangemaakt hebt voor dit KBO-nummer zal een bericht verschijnen "U beschikt reeds over een toegang tot deze ondernemingswebruimte". Het is een uniek nummer, vergelijkbaar maar het identificeringsmailadres in de gegevensbank.

    Indien dit nummer een eerste keer geregistreerd wordt, zal een nieuwe pagina verschijnen die u vraagt de naam van uw onderneming of vereniging in te vullen en het type profiel (vereniging of onderneming) te bevestigen alsook aan te geven of die onderworpen is aan de BTW. Klik op "Volgende". Een nieuwe pagina verschijnt die u vraagt naar uw hoedanigheid (functie) in de vereniging of onderneming. Vervolgens klinkt u op " aanmaken".

    Een nieuwe pagina verschijnt voor het invullen van uw gegevens (herhaling van de eerder meegedeelde hoedanigheid, de gebruikstaal van uw voorkeur, vast en mobiel telefoonnummer (opgelet bij het ingeven +32...) alsook een mailadres (dat mag hetzelfde zijn als op uw persoonlijk burgerprofiel).

    Vink aan of af volgens uw voorkeur of u meldingen via mail wenst te ontvangen.   Een groene melding verschijnt bovenaan de pagina die aangeeft dat uw profiel met succes aangemaakt werd, maar opgelet, u blijft op dezelfde pagina. Normaalgezien verschijnt nu in de blauwe banner bovenaan de naam van uw vereniging of onderneming naast het desbetreffende icoontje.
Hoe een ander aangemaakt profiel openen?
  1. Ga na of een profiel werd aangemaakt.
  2.  In de banner bovenaan rechts vindt u blauwe knoppen. De eerste knop toont de tekst “mijn burgerruimte”. Daarnaast staan twee pictogrammen voor de profielen "vereniging" en "onderneming". Klik erop; de reeds aangemaakte profielen verschijnen, alsook de mogelijkheid om er een aan te maken.