De “Schaarbeekoloog” heeft weer toegeslagen: Léon Verreydt geeft 7e boek uit

Léon Verreydt is sinds 2007 ereburger van de gemeente en staat bekend om zijn uitgebreide collectie prentbriefkaarten en foto’s die de geschiedenis van Schaarbeek vertellen. Hij heeft in 1997 een 1e boek over Schaarbeek geschreven en brengt in maart zijn 7e boek uit. Even voorstellen: de enige echte “Schaarbeekoloog” van onze gemeente.


Léon Verreydt publiceert in maart zijn 7e boek over de geschiedenis van Schaarbeek, getiteld “Je me souviens de Schaerbeek - Les petites histoires de la commune”.

Ooit werd hij in een persartikel "Schaarbeekoloog" genoemd en dit pseudoniem kleeft voortaan aan hem. Hij is al tientallen jaren een verzamelaar en bezit 3000 prentbriefkaarten en 5000 foto’s van Schaarbeek.

Een vriend van mij, die prentbriefkaarten van Laken verzamelt, moedigde me aan om een collectie afbeeldingen van Schaarbeek te beginnen. Ik was niet voorbestemd om boeken over Schaarbeek te schrijven, ik was maar een verzamelaar. Op een dag vroeg een uitgeverij me om een boek te maken over mijn Schaarbeekse prentbriefkaarten. Zo begon het avontuur”, vertelt Léon.

Beroemde figuren

In zijn nieuwe boek, getiteld “Je me souviens de Schaerbeek” (Ik herinner me Schaarbeek), blikt Léon terug op het leven van enkele van de meest beroemde figuren van Schaarbeek. Aan de hand van hun verhalen wordt het verhaal van de gemeente verteld. Zo is er Louis Van Cutsem, een bekende vroegere beeldhouwer uit Schaarbeek, en Jules Van Geel, bijgenaamd Julo en legendarisch figuur in de Schaarbeekse folklore. In totaal vertelt Léon Verreydt het verhaal van 28 mensen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Schaarbeek.

INFO

Om dit boek te kopen, neem je contact op met de auteur: verreydt.leon@gmail.com

Ook verkrijgbaar in sommige boekhandels van Schaarbeek vanaf 15/03

Presentatie in aanwezigheid van Léon Verreydt en signeersessies op woensdag 13/03 (13:30 uur - 18 uur) en zaterdag 16/03 (12 uur - 15 uur) in de Bibliothèque Sésame (Lambermontlaan 200)