Een positieve netheidsbalans in 2018

De gemeente Schaarbeek staat in voor alle activiteiten die met de netheid van de gemeentelijke wegen te maken hebben: vegen, de openbare vuilnisbakken leegmaken, de rioolkolken ruimen of sluikstorten verwijderen. Vandaag telt de dienst Schaarbeek Netheid & Groene Ruimtes 230 medewerkers, die in 2018 hard hebben gewerkt om de Schaarbeekse straten te doen blinken .

Net als in alle andere Brusselse gemeentes wordt de netheid in Schaarbeek verzekerd door verscheidene operatoren: de gemeente en Net Brussel, maar ook Leefmilieu Brussel en Brussel Mobiliteit. Het personeel van de gemeentedienst werkt niet alleen op weekdagen, maar ook in het weekend met een minimale bezetting.

78.000 interventies in 2018

In 2018 voerde de dienst Schaarbeek Netheid & Groene Ruimtes meer dan 78.000 interventies uit. Enkele voorbeelden: het verwijderen van sluikstorten, vuilniszakken die niet conform zijn of op het verkeerde moment buitengezet zijn en ander afval dat zich niet op de openbare weg zou mogen bevinden.

Om de Schaarbeekse straten proper te houden, worden ze gemiddeld 5 dagen per week geveegd door onze medewerkers. Dubbel zoveel dan 15 jaar geleden! Het contactcentrum van de dienst verzamelt alle statistieken over interventies. Zo kan het werk voortdurend worden aangepast en het geleverde werk worden geëvalueerd.

Netheid is ook aan u te danken

Maar ook burgers kunnen een rol spelen bij deze netheid. Zet uw vuilniszakken op de voorgeschreven dagen en uren buiten, stort uw grof huisvuil zoals het hoort en gooi uw afval niet op straat.

Samen kunnen we Schaarbeek proper houden!

 

Vragen? Een opmerking? Ons contactcentrum staat tot uw dienst op 0800/939 88 of op netheid@schaarbeek.be. Het contactcentrum behandelt iedere maand meer dan honderd vragen van burgers.