Op maat gesnoeide bomen

Vanaf 9 januari gaat de dienst Netheid & Groene ruimtes op pad om de bomen er weer op hun best te doen uitzien. Iedere dag van 7u30 tot 15u zullen 23 tuinmannen hiermee bezig zijn. Maar wat houdt het snoeien van bomen in?

De bomen in 27 Schaarbeekse straten, lanen of pleinen zullen worden gesnoeid. Het gaat hierbij om bijna 2000 bomen, vooral platanen. Als de gemeente Schaarbeek dat niet doet, zouden de bomen de gevels van gebouwen raken, met mogelijke overlast voor de bewoners tot gevolg.

De tuinmannen snoeien de bomen met behulp van zagen en snoeischaren. Het snoeihout wordt ter plaatse verhakseld en vervolgens uitgestrooid in de Schaarbeekse parken en perken. Om de straten op te kuisen na het snoeien, zullen veegwagens, hogedrukreinigers en bladblazers worden gebruikt.

Verplaats uw auto!

Vóór de werken zal de gemeente parkeerverbodsborden plaatsen in de betreffende straten. Auto’s maken het de tuinmannen immers moeilijk om hun ladders te plaatsen en in goede omstandigheden te snoeien. Wees attent, verplaats uw auto op de dag D!

Zie het voorlopige programma (weersafhankelijk)

 

Voorlopige programma (pdf)

Info:

0800/939 88
netheid@1030.be