Een vermist kind terugvinden? U kunt het verschil maken!

Op donderdag 22 oktober kwamen veel fietsers al om 7.00 uur aan de Mast van Lalaing terecht voor een ontbijt en vooral om zich zichtbaar te maken!

Ter gelegenheid van de 'Internationale Dag van de Vermisten' op 30 augustus lanceerde Child Focus de ChildRescue-app. Met dit mobiele meldingsplatform kan elke burger de organisatie helpen om een vermist kind in zijn of haar regio terug te vinden.

Opsporing en preventie

De app heeft als doel om de tijd die verstrijkt tussen het verdwijnen en het terugvinden van een kind te verkorten, maar ook om de verdwijning van een niet-begeleide minderjarige vreemdeling te voorkomen.

Nuttige informatie wordt dankzij de app nauwkeuriger en beter beschikbaar.

De applicatie probeert daarnaast ook de locatie van kinderen in gevaar te bepalen op basis van aanwijzingen en stuurt meldingen door gebruik te maken van de geo-localisatie van uw smartphone. Als elementen in een verdwijningsdossier aangeven dat het belangrijk is om in een bepaalde regio uit te kijken naar een vermist kind, wordt u automatisch verwittigd. Heeft u relevante informatie over een vermist kind? Dan kunt u de app ook gebruiken om een getuigenis door te sturen.

Draag bij aan het succes van de app!

Een dergelijke toepassing werkt natuurlijk pas goed als veel mensen de app hebben gedownload in het gebied waar het kind wordt gezocht. Child Focus doet daarom een oproep aan het grote publiek om de app zoveel mogelijk te installeren als teken van solidariteit.

Wilt u als burger de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen ook actief helpen? Download dan de app via Google Play Store of de App Store: www.childrescue.eu/download_app