Geef uw mening over toekomstige projecten in het SVC Stephenson-Koninging

Stadsvernieuwingscontract 8 ‘Stephenson – Koningin’ legt de nadruk op stedelijke netwerken en op het creëren van voorzieningen die bijdragen tot de economische en ecologische stedelijke transitie. Het gebied van 150 ha ligt gedeeltelijk in de Stad Brussel en in de gemeente Schaarbeek.

De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft op 7 juli 2022 de lancering goedgekeurd van een nieuw stadsvernieuwingscontract: SVC 8 Stephenson – Koningin. De startdatum voor de ontwikkeling ervan werd vastgesteld op 16 januari 2023.

Dit SVC streeft de gewestelijke en lokale ambities na voor stadsvernieuwing in dit deel van het Gewest. Het richt zich op de woonwijken en gemengde wijken ten westen van het Koninklijk Domein en ten oosten van de spoorlijn, op de grote weg- en spoorinfrastructuur en op de industriële kernen (Ondernemingsgebieden in een stedelijke omgeving - OGSO), die deel uitmaken van het studiegebied.

Er worden 3 projectwandelingen georganiseerd om de burgers te informeren en hun meningen te verzamelen.

 • 20/09 - 16.00 u-18.00 u
  Start: op de kruising van de Koninginnelaan en de Antwerpsesteenweg, aan de tramhalte Jules de Trooz. Route: van de Jules de Troozbrug naar de Mellerywijk.
   
 • 21/09 - 16.00 u-18.00 u
  Start: Masuiplein (voor Zinneke). Route: van het Masuiplein naar de Navezstraat.
   
 • 22/09 - 16.00 u-18.00 u
  Vertrek: ingang van Docks aan de kant van de Lambermontlaan. Route: van Docks naar het kanaal.
   

Meer weten

CRU 8 "Stephenson – Koningin"