Het festival SchaerbeeKWA! in videokleedje

Nadat de editie 2020 werd uitgesteld vanwege de gezondheidssituatie, keert het festival SchaerbeeKWA! in 2021 terug in de vorm van een creatieve documentaire!


Tijdens de vorige editie van het festival SchaarbeeKWA! gaven de Schaarbeekse verenigingen een sublieme show in het Gemeentehuis.

Zoals begin september werd aangekondigd, werd de oproep voor inzendingen voor editie 2021 van het festival SchaerbeeKWA! op 15 december afgesloten. De voorgestelde projecten zijn zeer ambitieus en erg uiteenlopend, met dank aan het rijke Schaarbeekse verenigingsleven, dat er graag aan wil deelnemen.

Voor de nieuwe editie 2021 wordt het niet te missen evenement met als motto 'Samen doen' in een nieuw kleedje gestoken! Na overleg tussen wnd Burgemeester Cécile Jodogne en Vincent Vanhalewyn, Schepen van Sociale cohesie, besloot de gemeente Schaarbeek om het 'publieke' aspect van deze festivaleditie aan te passen.

Geen afgelasting!

Gezien de onzekerheid over de evolutie van de gezondheidssituatie wilde de gemeente een mogelijke nieuwe afgelasting over enkele maanden vermijden en besloot ze het festival te transformeren. SchaarbeeKWA! verdient het om te kunnen doorgaan in de best mogelijke omstandigheden en op het beste moment, om zijn eigen karakter te behouden en het 'Samen doen' in de verf te zetten.

Daarom zal het Cultureel Centrum van Schaarbeek een film maken met hetzelfde opzet als het festival: de creativiteit van de sociaal-culturele verenigingen van Schaarbeek in de kijker zetten aan de hand van hun projecten en realisaties. Deze video zal de vorm aannemen van een 'creatieve documentaire' die alle aspiraties van het festival zal vertolken.

Vertoning in augustus of september

Zo kwamen de organisatoren op het idee om de activiteiten van de Schaarbeekse verenigingen te filmen binnen het Gemeentehuis. Deze documentaire wordt normaal gezien tussen eind augustus en begin september in het openbaar en in open lucht vertoond.

Wilt u graag deelnemen aan dit avontuur?

Neem contact op met het “Centre Culturel” van Schaarbeek: direction@culture1030.be