Inschrijvingen in het Nederlandstalige onderwijs

Inschrijvingen voor het schooljaar 2021-2022 gebeuren allemaal via één centrale website!

Wil u uw kind(eren) inschrijven in een kleuter- of lagere school of een secundaire school voor het schooljaar 2021-2022? Dat gebeurt allemaal via één centrale website: www.inschrijveninbrussel.be. Op deze website vindt u instructiefilmpjes over hoe u zich dient aan te melden en uw kind in te schrijven. Noteer alvast de volgende data.   

4 januari (9u) tot 15 januari (16u): Voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel

Hebt u al een kind op de school? Contacteer dan de school om broer of zus in te schrijven. Ook kinderen van personeel hebben voorrang.

Januari – februari: Ontdek de scholen en de procedure

Informeer u over de aanmeldings- en de inschrijvingsprocedure. Leer verschillende scholen kennen. Bezoeken zijn in deze corona periode niet mogelijk, maar scholen zijn creatief! Zo zorgt onze gemeenteschool de Kriek in februari voor een virtuele rondleiding via www.gemeenteschooldekriek.be.

1 maart (9u) tot 26 maart (16u): Aanmelden

Wilt u uw kind inschrijven in een school? Dan moet u het eerst aanmelden. Registreer de scholen die u interesseren, op inschrijveninbrussel.be. Doe dat tussen 1 maart en 26 maart. Het exacte moment is niet belangrijk.

3 mei tot 26 mei: Infobericht + inschrijven

Begin mei 2021 krijgt u een e-mail of een brief met alle informatie over de inschrijving. Schrijf uw kind in tussen 3 mei en 26 mei. Geen plaats? U ontvangt een weigeringsdocument met daarop de plaats van uw kind op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt.

Vanaf 3 juni: Vrije inschrijvingen

Heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven voor deze plaatsen. Wie het eerst om een inschrijving vraagt, krijgt de plaats. Is er geen plaats meer? Dan krijgt u een plaats op de wachtlijst.

Info:

www.inschrijveninbrussel.be

Heeft u hulp nodig? Maak een afspraak bij de bib Sophia.

De medewerkers daar kunnen u helpen met de procedure

02/245.32.90

schaarbeek@bibliotheek.be

Meer info over gemeentelijke scholen >>>

 

Het Huis van het Kind Noord organiseert breed onthaal voor ouders die hun kinderen willen inschrijven in een Nederlandstalige school.

Breed onthaal: Januari en februari, Woensdag en donderdag, 9h30 – 16h30

  • Vragen over inschrijven op een school
  • Andere vragen 

Tijdens de aanmeldperiode: 1 – 26 maart, Dinsdag: 10h – 12h,  Woensdag: 15h30 – 17h30

  • Hulp bij het aanmelden van kinderen 

Waar:

Huis van het Kind Noord
Vooruitgangstraat 319