OCMW: Waarschuwing telefoonfraude

Het OCMW laat weten dat er een telefoonfraude aan de gang is. Deze is voornamelijk gericht op senioren. Wees voorzichtig.

Over welke oplichting gaat het?

Een persoon met kwade intenties neemt telefonisch contact op met Schaarbeekse senioren. Deze legt uit dat het OCMW hun als gevolg van de gezondheidscrisis een premie van 1.350 euro zal toekennen. De oplichter legt vervolgens uit dat om de zogezegde premie te ontvangen het slachtoffer zich moet inloggen op zijn of haar bankrekening, om te controleren of de premie al door het OCMW is overgemaakt. De oplichter blijft dan aan de telefoon en geeft een bepaalde procedure aan die via het internet moet worden gevolgd. Op die manier kan de beller geld loskrijgen van de mensen, die dan een bepaald bedrag op de rekening van de oplichter storten.

Het gaat om een telefoonfraude

Het gaat weldegelijk om bedrog en misleidende informatie! Het OCMW van Schaarbeek zal u immers nooit opbellen en u evenmin vragen om in te loggen op uw bankrekening voor een verificatie of om een eventuele verrichting uit te voeren!

Bovendien is vanuit de OCMW’s ook helemaal geen premie van 1.350 euro ten gevolge van de gezondheidscrisis voorzien.

Heeft u twijfels?

Bent u het slachtoffer van een poging tot oplichting? Doe onmiddellijk aangifte bij de politie of door te website "meldpunt" of door een e-mail te sturen naar suspect@safeonweb.be