Onthulling van het aangepaste project voor het noordelijke deel van Metro 3

Het project voor het noordelijke deel van Metro 3 wordt opnieuw onderworpen aan een openbaar onderzoek. Om dat voor te bereiden, staat begin december een infotentoonstelling gepland. Het nieuwe onderzoek loopt van half januari tot half februari 2024. Burgers kunnen het dossier online en in het gemeentehuis bekijken.

Het noordelijke deel van Metro 3 zal bestaan uit 7 stations tussen Schaarbeek en Evere, een 4,5 km lange tunnel en een metrodepot in Haren. In Schaarbeek komen 5 nieuwe stations: Noordstation, Liedts, Colignon, Verboekhoven en Riga.

In 2022 diende Beliris bij het Gewest een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag in. Tijdens een openbaar onderzoek in 2022 hebben de buurtbewoners en betrokken instanties tal van meningen en opmerkingen ingediend. Op 25 september 2023 werden vervolgens gewijzigde plannen ingediend. Die zullen begin 2024 worden onderworpen aan een nieuw openbaar onderzoek.

Een nieuw openbaar onderzoek?

Het nieuwe openbaar onderzoek wordt georganiseerd in drie gemeenten (Evere, Schaarbeek en de Stad Brussel) om de nodige informatie te verstrekken over de geplande werkzaamheden. Het stelt burgers en overheidsinstanties (waaronder uw gemeente) in staat om informatie te verkrijgen en hun mening te uiten. Het vindt plaats van 15 januari tot 13 februari 2024, met 30 dagen tijd voor meningen, opmerkingen en bezwaren. Meer info over het openbaar onderzoek volgt.

Het is belangrijk dat iedereen die dat wil zijn mening kan geven over metrolijn 3: burgers, verenigingen, Schaarbeekse handelaars en overheidsinstanties (inclusief uw gemeente, die ook haar mening zal geven). Het volledige dossier zal weldra beschikbaar zijn op de website van metrolijn 3

INFO
info@metro3.be
0800 14 202
metro3.be

Neem deel aan de tentoonstelling - Van 2 tot 6 december

Breng als voorbereiding op het openbaar onderzoek een bezoek aan de infotentoonstelling van Beliris, de MIVB en Brussel Mobiliteit om uw vragen te stellen en meer te weten te komen over het indienen van de vergunningsaanvraag en de aanpassingen aan het project.

Wanneer?

  • Zaterdag 2/12: vrije toegang 8-13 uur
  • Maandag 4/12: vrije toegang 8-13 uur
  • Dinsdag 5/12: vrije toegang 8-13 uur en 14-16 uur. 17-20 uur: stel al uw vragen aan het projectteam metrolijn 3
  • Woensdag 6/12: vrije toegang 8-13 uur en 14-16 uur

Waar?

In het gemeentehuis (Colignonplein 1), Museumzaal.