#Schaarbeekinhetnet

In augustus 2020 noteerde Schaarbeek een bijzonder triest record: er waren ruim 11.687 interventies nodig voor gevallen van overlast, zwerfvuil en sluikstorten. Zomaar eventjes het hoogste cijfer in de geschiedenis van Schaarbeek! 

40% van het in de openbare ruimte ingezamelde afval is het resultaat van sluikstorten. Het is een echte plaag voor onze gemeente.

Om de bewustwording te vergroten, lanceert de gemeente een communicatiecampagne met beeldmateriaal, video's en 5 ensceneringen in de openbare ruimte die plaatsvinden op deze data :

  • Woensdag 15/09 - Gaucheretplein
  • Vrijdag 24/09 - Plaskywijk (Ardense Jagersplein)
  • Dinsdag 28/09 - Jansenplein
  • Maandag 04/10 - Rigaplein
  • Woensdag 13/10 - Houffalizeplein

Sluikstorten wordt er uitgebeeld in de vorm van 'misdaadscènes' om alle ongemakken in de kijker te zetten die gepaard gaan met vervuiling van de openbare ruimte. Doel is de burger, en meer bepaald wie sluikstort, rechtstreeks te confronteren en zo te responsabiliseren via een schok- en bewustmakingseffect.

De netheidscel van de gemeente Schaarbeek strijdt dagelijks met man en macht tegen het probleem, dat een ware pest is voor de leefkwaliteit van de Schaarbekenaars. Maar netheid is een zaak van iedereen! En de gemeente rekent op haar burgers om de leefomgeving aangenaam te houden.

Er komt een infostand in de buurt van de geënsceneerde evenementen (zie hierboven). Daar krijgen burgers meer informatie en uitleg over de uiteenlopende beschikbare afvaloplossingen .

Van 20 september tot 1 oktober: een grote ophaalactie van grofvuil in de hele gemeente.

Meer info: https://www.1030.be/nl/news/ophaling-van-grof-huisvuil

Informatie

Hebt u een probleem of een vraag over netheid in Schaarbeek? Bel naar het nummer 0800/939 88.
Hier kunt u melding doen van vuil in de openbare ruimte.