Nieuwe buurtruimte in de Gaucheretwijk

In de Jollystraat (n°142), op een boogscheut van het Gaucheretplein, openen een sportzaal en een polyvalente zaal weldra hun deuren voor uw projecten. Deze zalen maken deel uit van de buurtruimtes van Schaarbeek. Het doel: wijkbewoners dichter bij elkaar brengen!

Een ruimte in de buurt

De buurtruimtes van de gemeente Schaarbeek zijn iets meer dan vijf jaar geleden ontstaan. Ze dienen als ontmoetings- en projectruimtes voor alle inwoners van Schaarbeek. Creatieve workshops, taalcursussen, sportactiviteiten ... De ruimtes zijn een plek voor allerlei activiteiten, naargelang de mogelijkheden van de lokalen en vooral in functie van uw wijkprojecten.

Een ruimte om samen te leven

Leidt u een vereniging, een wijkcomité of bent u lid van een groep actieve burgers? Dan kunt u een buurtruimte reserveren om een activiteit voor de wijkbewoners te organiseren. De activiteiten moeten van socioculturele aard zijn, het welzijn van de deelnemers verbeteren, het samenleven bevorderen of inspelen op een wijkbehoefte.

Alle buurtruimtes van Schaarbeek >>>

Buurtruimtes maken deel uit van het Stedelijk Preventieprogramma (SPP).

Info: www.ppu.be/nl/spp

Breng uw project naar de Jollystraat

Wilt u een project of een activiteit voor de bewoners van de Gaucheretwijk voorstellen? Dien uw voorstel in voor 21 juni 2020. Als de gezondheidssituatie het toelaat, kunnen de eerste activiteiten vanaf september 2020 plaatsvinden.

Adres van de Jolly-buurtruimte: 142 Jollystraat

Het aanvraagformulier (doc) >>>

Het aanvraagformulier (pdf) >>>

De volledige projectoproep >>>