Nieuwe klassen Frans als vreemde taal in de Noordwijk

De gemeente Schaarbeek opent nieuwe klassen in de Noordwijk (Groenstraat nr. 213). Zo kunnen nieuwkomers en andere niet-Franstalige volwassenen in een modern en aangepast kader worden opgevangen.

Deze nieuwe infrastructuur van 600 m² is ingericht als een echte school Frans als vreemde taal (FVT) voor volwassenen. Ze bestaat uit 5 klaslokalen, 4 kantoren, een lerarenkamer, een vergaderzaal en een gezellige wachtruimte. Voor personen met beperkte mobiliteit biedt de toegang tot deze nieuwe klassen geen probleem. 

Een warme onthaalplek

De lessen alfabetisering en Franse taal maken integraal deel uit van een meer algemeen samenlevingsproject. De paracommunale vzw Sociale Harmonisatie Schaarbeek (S.H.S.) zal deze nieuwe ruimte in de Groenstraat nr. 216 innemen, op een steenworp van het Liedtsplein. S.H.S., een speler op het gebied van sociale cohesie, organiseert er sociaal-culturele activiteiten en lessen Frans als vreemde taal. Dankzij deze nieuwe, gerenoveerde ruimte biedt S.H.S. nieuwkomers een warme en aangename gastvrije ontvangst.

Voor elk wat wils

Deze verhuizing zal buurtinfrastructuur vrijmaken die de vzw in bepaalde wijkhuizen innam. Op hun beurt zullen zij dan hun aanbod aan sociaal-culturele activiteiten kunnen uitbreiden. Het is van cruciaal en strategisch belang dat de gemeente Schaarbeek blijft investeren, zodat iedereen zijn plaats in onze gemeente kan vinden. Schaarbeek zet zich meer dan ooit in om bruggen in plaats van muren te bouwen.