Covid-19: maatregelen van kracht vanaf 8 mei

Ontdek de nieuwe versoepelde maatregelen die van kracht zijn vanaf zaterdag 8 mei.

Terrasopening

Vanaf 8 mei 2021 mogen de open terrassen van horecagelegenheden en ontvangst- en feestzalen onder een aantal voorwaarden opengaan:

Zo werden de voorwaarden van de terrasopening als volgt vastgelegd:

  • Maximaal 4 personen aan één tafel (of mensen van hetzelfde huishouden)
  • Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
  • Enkel zitplaatsen aan tafel
  • Mondmasker verplicht voor personeel en klanten in zoverre aan tafel zitten
  • Bediening aan de bar is niet toegestaan
  • De klant mag de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
  • De openingsuren zijn beperkt van 08u00 tot 22u00

Evenementen

In de maand mei buitenactiviteiten tot 50 personen zijn toegelaten.

In de maand juni zijn buitenactiviteiten mogelijk tot 200 personen. Voor binnen geldt een maximale zaalbezetting van 75% van de CIRM (Covid Infrastructure Risk Model), met een plafond van eveneens 200 personen.

Evenementen binnen en buiten moeten steeds plaatsvinden met mondmasker en op de gepaste sociale afstand. Bij evenementen binnen moeten mensen ook steeds zitten.

Jeugd- en clubactiviteiten

Vanaf 8 mei activiteiten in georganiseerd verband (bijv. sportclub of vereniging) met maximaal 25 personen buiten mogelijk worden en dit voor alle leeftijden, maar zonder publiek en zonder overnachting. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen met maximaal 10 binnen.

Vanaf 25 juni zijn binnen- en buitenactiviteiten mogelijk in georganiseerd verband tot maximaal 50 personen. Voor jeugdkampen worden overnachting vanaf die datum ook mogelijk. Ook kermissen en niet-professionele brocante- en rommelmarkten worden mogelijk vanaf juni.

Avondklok

Het verbod om zich tussen middernacht en 5 uur’s morgens op de openbare weg en in de openbare ruimte te bevinden, wordt vanaf 8 mei, vervangen door een verbod op het bijeenbrengen van meer dan 3 personen op de openbare weg en in de openbare ruimte, kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar, niet inbegrepen. Leden van hetzelfde gezin kunnen zich samen verplaatsen.

 

Heb je een uitnodiging ontvangen of ben je geboren in 1975 of ervoor?
Boek nu een afspraak in het vaccinatiecentrum van jouw keuze via BRUVAX of via 02 214 19 19.

Ben je geboren in 1980 of ervoor?
Schrijf je in op de wachtlijst via BRUVAX of via 02 214 19 19.

 

Alle informatie op info-coronavirus.be >>>