Erfgoedprijs 2020: "And the winner is..."

Sinds 2010 bekroont de Erfgoedprijs van de gemeente Schaarbeek om de twee jaar de initiatieven van eigenaars en verenigingen die het bouwkundig erfgoed van de gemeente hebben verrijkt, verdedigd of verbeterd. De winnaars van de Erfgoedprijs 2020 worden op 7 december bekendgemaakt tijdens een videoconferentie, die voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Schaarbeek beschikt over een uitzonderlijk erfgoed. Daarom is het ook zo belangrijk om restauratiewerken te belonen die het karakter van het gebouw in ere houden. Het publiek moet ook bewust worden gemaakt van de waarde van dit erfgoed. Helaas werden er omwille van de bijzondere omstandigheden in 2020 slechts drie restauratieprojecten voorgesteld en heeft geen enkele vereniging een project ingediend.

Het ontdekken van gevels

De jury kwam ook dit jaar bijeen en doorkruiste de stad om de projecten, voornamelijk gevelrestauraties, met eigen ogen te ontdekken. In deze jury van onafhankelijke experts zetelden Geneviève van Tichelen, gids en spreker, Albert Dewalque, architect, gids en spreker, Michel Gilbert, eigenaar van de gerestaureerde woningen van Victor Horta, en Jos Vandenbreeden, architect en bestuurder van CIVA.

Woon de prijsuitreiking virtueel bij!

De prijsuitreiking gaat door op maandag 7 december om 18u30, via Zoom. Iedereen kan dit evenement virtueel bijwonen! Interesse? Inschrijven kan via e-mail. De link om deel te nemen wordt u voor aanvang van het evenement toegestuurd.

Info en inschrijving:

erfgoed@schaarbeek.be

 

Meer weten over het erfgoed van Schaarbeek >>>