Onverkocht? Niet verloren: 100 ton onverkochte goederen herverdeeld

Sinds december 2017 verzamelt een medewerker van de gemeente onverkochte producten in verschillende partnersupermarkten. Hij brengt ze naar verenigingen zoals het Rode Kruis, de sociale kruidenierswinkel Episol, het sociale restaurant Poverello, het Maison Biloba Huis... Schaarbeek is de eerste gemeente die een grootschalig circuit heeft opgezet en heeft onlangs de kaap van 100 ton overschreden voor de herverdeling van onverkocht voedsel!

Elke ochtend neemt Mohib Mohibullah de bestelwagen van de gemeente die toegewezen werd aan het project “Onverkocht? Niet verloren”. Hij rijdt naar de partnersupermarkten. De producten die de supermarkten niet meer kunnen verkopen, maar die nog goed zijn voor consumptie, worden aan hem meegegeven: groenten, fruit, brood, zuivel...

Daarna rijdt Mohib verder naar de verschillende spelers in Schaarbeek die actief zijn in de voedselhulp, waar hij de voedingswaren verdeelt. Sinds 2019 gebeurt het inzamelen en herverdelen van voedsel in samenwerking met de sociale kruidenierswinkel Episol.

Een solidair project

Schaarbeek en Mohib mogen er trots op zijn dat ze ruim 100 ton onverkochte goederen hebben herverdeeld! De gemeente helpt ook verenigingen die al lang actief zijn binnen dit domein. Dit project, dat drie jaar geleden werd opgestart, is nóg zinvoller door de huidige gezondheidscrisis. Zo kunnen we de strijd tegen afval combineren met solidariteit voor de kwetsbaarste inwoners van Schaarbeek.

"Onverkocht? Niet verloren", een project gesubsidieerd door het gewestelijk programma “Stadsbeleid”.