Open Monumentendagen 2020: kleur troef!

Dit jaar zullen de Open Monumentendagen in het Brussels Gewest doorgaan op 19 en 20 september met als thema “Kleur”.

De Sint-Suzannakerk, de eerste Brusselse kerk in beton, onlangs gerenoveerd.

Kleur vind je overal in het Brusselse erfgoed en in de stad, in woningen of kantoren. Of het nu binnen in onze interieurs is (inclusief meubilair), op de gevels van de gebouwen of in de openbare ruimte, kleur fleurt onze dagelijkse omgeving op.

De Open Monumentendagen van 2020 zijn zoals elk jaar een gelegenheid om bepaalde interieurs te (her)ontdekken  met aandacht voor allerlei (ambachtelijke) technieken en materialen waarmee we kleur creëren (mozaïek, sgraffiti…).

https://www.heritagedays.brussels/nl/

Programma in Schaarbeek:

Info COVID-19

Vanwege de gezondheidscrisis en om de Open Monumentendagen zo goed en zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn binnenbezoeken aan gebouwen enkel mogelijk na reservatie.

Hoe reserveert u een binnenbezoek aan een gebouw?

Reserveren kan vanaf 4 september 2020 online op de website www.openmonumentendagen.brussels. De regeling geldt voor alle locaties, met uitzondering van horecazaken en gebedshuizen waarvoor niet moet worden gereserveerd.

Hoe reserveert u een buitenactiviteit?

Voor de buitenactiviteiten (wandelingen of fietstochten, sporenzoektochten, busritten…) vindt u alle inlichtingen onder de betreffende teksten. Indien nodig kunt u vanaf 24 augustus uw deelname reserveren bij de betrokken verenigingen.