Twee nieuwe trekpaarden in Schaarbeek!

De gemeente Schaarbeek werkt al bijna negen jaar met trekpaarden om haar dagelijkse taken tot een goed einde te brengen. Op woensdag 23 januari kwamen er twee nieuwe paarden bij: Junior en Youri.

Deze nieuwe rekruten zijn vijf jaar oude Ardense ruinen. Ze behoren tot een koudbloedig ras en hebben een meegaand, standvastig en aangenaam karakter. Samen met Taram zullen ze de vuilnisbakken leegmaken, grofvuil ophalen bij senioren, meewerken aan pedagogische activiteiten rond netheid en respect voor de natuur ... Ze zullen geleidelijk aan ingeschakeld worden zodat ze kunnen wennen aan hun nieuwe taken en leefomgeving. Nu er drie paarden zijn, kan er regelmatig eentje rusten.

Ter herinnering: dit project kadert binnen de acties rond duurzame ontwikkeling die de gemeente Schaarbeek al jarenlang voert, en in het bijzonder rond het beheer van een propere stadsomgeving die wordt gerespecteerd door de inwoners.

Vouziers, aangekocht in 2011, geniet van een welverdiend pensioen in een centrum voor hippotherapie bij Charleroi. Domino, die onlangs werd aangekocht, had een misvorming die niet kon worden opgespoord ten tijde van de aankoop en die hem op termijn had kunnen belemmeren in zijn werk. De gemeente Schaarbeek, de osteopaat en de dierenarts, die onze paarden opvolgen, wilden geen enkel risico nemen. Domino zal dus lichter werk verrichten in een ander centrum voor hippotherapie in Waals-Brabant.

 

chevaux