Brussels museum brengt hulde aan leerlingen uit Schaarbeek

Tijdens de lockdown maakten de medewerkers en leerlingen van de Gemeentelijke School 16 een prachtig kleurrijk spandoek om de inwoners van Schaarbeek een hart onder de riem te steken. Het werk trok de aandacht van het Huis van de Europese geschiedenis, een museum dat de geschiedenis van ons continent vertelt. Breng dan zeker ook een bezoek aan het Huis van de Europese geschiedenis om dit werk met uw eigen ogen te bewonderen.

De laatste maanden zijn voor iedereen ingewikkeld geweest. Overal ter wereld, ook in Schaarbeek, hebben positieve projecten, ingenieuze ideeën en kleurrijke werken het licht gezien. Een van die werken werd bedacht door de leerlingen en het personeel van School 16.

Tijdens de lockdown maakten ze een spandoek met de positieve boodschap 'Tout ira bien!' ('Alles komt goed!'). "Het zijn moeilijke tijden, ons leven staat op zijn kop maar we wilden positief blijven door deze boodschap de wereld in te sturen", vertelt de directrice van de school, Stéphanie De Bie.

De 'COVID'-periode voor het nageslacht vastleggen

Het spandoek kwam terecht bij het Huis van de Europese geschiedenis dat het vervolgens een opknapbeurt gaf. Wanneer u dit museum bezoekt, kunt u het spandoek tussen de andere collecties bekijken.

"Deze actie maakt deel uit van het project dat we aan het begin van de lockdown gelanceerd hebben en de historische periode van de Covid-19-pandemie voor het nageslacht wil vastleggen", verklaart Constanze Itzel, de directrice van het museum.

Schaarbeek weerspiegelt de wereld

De gemeente Schaarbeek feliciteert de jonge kunstenaars van de school en bedankt het museum om het werk van de leerlingen tentoon te stellen. De boodschap van hoop weerspiegelt perfect het algemene gevoel dat in Schaarbeek maar ook in de rest van Europa en de wereld overheerst. Samen geloven mensen in een betere toekomst .

 

Meer info over het Huis van de Europese geschiedenis >>>