Adelheid Byttebier, 3de schepen

Bevoegdheden:

  • Mobiliteit
  • Onderwijs (NL)
  • Jeugd (NL)
  • Cultuur (NL)

Adelheid Byttebier neemt het mandaat op als schepen van mobiliteit en Nederlandstalige aangelegenheden. Als voorzitster van de MIVB (2009-2013) en schepen van gelijke kansen (2012-2018) stelt ze telkens de kwaliteit en de veiligheid van de publieke ruimte voorop.

Het nieuwe gemeentelijke mobiliteitsplan zal dan ook een betere luchtkwaliteit en verkeersveiligheid garanderen. De afgelopen zes jaren drukte ze haar stempel op het beleid met de opening van een tweede Nederlandstalige gemeenteschool en maakte ze van het Huis van de Vrouw een succesverhaal.

Nederlandstalige aangelegenheden wordt nu, samen met cultuur en onderwijs, uitgebreid naar het jonge kind en jeugd. De oprichting van een eerste gemeentelijk kinderdagverblijf en een secundaire school alsook een jeugddienst is haar toegewezen. Hiervoor kan Byttebier bogen op haar ervaring als Vlaamse schepen (2012-2018) en haar eerder functie als minister van Welzijn in de Vlaamse regering (2003-2004).

Adelheid Byttebier (°1963) groeide op in West-Vlaanderen en koos als jongere voor Brussel. Ze studeerde af als sociologe aan de VUB en engageerde zich internationaal voor de milieubeweging. Na 10 jaar fractieleider in het Brussels parlement en 5 jaar bestuurder bij de MIVB werd ze schepen in 2012 in Schaarbeek.

 

Kabinetsmedewerkers

Adelheid BYTTEBIER, Schepen

Esther Michaela SKERATH, Kabinetshoofd

Toon Wauters, Medewerker van het Kabinet

Telefoon
02/244 71 06