Ruimte Vogler

De ruimte Vogler is een buurtruimte voor de plaatselijke verenigingen en de inwoners van de Jeruzalemwijk. Ze bevindt zich tussen het Poggeplein en het Houffalizeplein en heeft tot doel banden te smeden tussen de inwoners door individuele en/of collectieve projecten voor sociale en culturele ontplooiing mogelijk te maken.

De lokalen die in de ruimte Vogler ter beschikking worden gesteld, zijn geschikt voor permanente of tijdelijke projecten - georganiseerd door enerzijds de vzw's die er gevestigd zijn en anderzijds de buurtbewoners.

Er worden activiteiten georganiseerd zoals schoolbegeleiding, cursussen Frans voor volwassenen, creatieve workshops voor kinderen, onthaal-opvang voor de allerkleinsten, kennismaking met de wetenschap enz.

In deze ruimte kunnen nog andere activiteiten worden georganiseerd voor Schaarbeekse jongeren en volwassenen.

 

In de buurtruimtes kunnen geen doop-, verjaardags- of familiefeesten, ... worden georganiseerd. 

Ga naar de webpagina over de Buurtruimtes voor meer info

Wilt u een straatfeest organiseren? Dan zijn dit de te volgen stappen.

espace Vogler
espace Vogler
espace Vogler
Zaalgebruik

Zaal Marie Curie: polyvalente zaal van 54 m² uitgerust met stoelen en inklapbare tafels, zodat deze zaal op uiteenlopende manieren kan worden ingezet, bv. voor sportactiviteiten, workshops, cursussen, opleidingen of vergaderingen.

 

Zaal Archimedes: ingerichte zaal van 37 m², ideaal voor groepen van een twaalftal mensen.

De foyer: een open ruimte, toegankelijk vanuit de gang. Een eetzaal naast een keuken waar u culinaire workshops kunt organiseren of een hapje kunt eten.

 

Gang:  het hele gebouw is bijzonder ruim en de gang tussen het voorste en achterste deel kan ook als tentoonstellingsruimte gebruikt worden. Er zijn kroonlijsten en rails aanwezig om uw schilderijen op te hangen. U kunt de opening van uw tentoonstelling organiseren in een ruimte van de eetzaal die voor die gelegenheid is ingericht.

 

De ruimte Vogler beschikt ook over een klein gedeeld kantoor van 9 m².

 

Aanvraag voor het gebruik van wijkruimtes >>>