Rust- en verzorgingstehuis “De Kriekenboomgaard”

De Kriekenboomgaard is een rust- en verzorgingstehuis dat afhangt van het OCMW van Schaarbeek, waar afhankelijke en/of gedesoriënteerde bewoners (60-plussers) terechtkunnen die hulp en verzorging nodig hebben bij hun dagdagelijkse taken. Het RVT huisvest ook personen in hun laatste levensfase en verstrekt palliatieve zorgen.

Het multidisciplinaire team is dag en nacht ter beschikking om u te helpen.

Kerntaken

Zowel zelfstandige als hulpbehoevende 60-plussers hulp en verzorging bieden bij hun dagdagelijkse taken, aan hun behoeften en verwachtingen voldoen, is onze kerntaak.

Een tehuis met een open blik op de wereld

Via talrijke dynamische en creatieve projecten verbetert de Kriekenboomgaard de levenskwaliteit en het welzijn van de bewoners. Het tehuis nodigt regelmatig uw familieleden en vrienden, maar ook de wijkbewoners uit op evenementen. Een open blik op de wereld kenmerkt het dagelijks leven in het RVT.

Dagelijks leven

De Kriekenboomgaard stelt alles in het werk om zijn bewoners een aangename leefomgeving te bieden in een gezellig en hartelijk kader dankzij de nauwe betrokkenheid van de teams. Het cafetaria, de televisiezaal en het restaurant zijn gezellige ontmoetingsplaatsen. Een aangename tuin en een mooi terras zorgen eveneens voor een aangenaam verblijf.

Verzorgingstehuis

De Kriekenboomgaard is een erkend Rusthuis (RH) en Rust- en verzorgingstehuis (RVT). De zeer ervaren medewerkers bieden een kwaliteitsvolle begeleiding bij het vervullen van de dagdagelijkse taken evenals de noodzakelijke medische verzorging.

De teams

De Kriekenboomgaard telt ongeveer 115 medewerkers die instaan voor de medische en paramedische zorgen, de animatie, de sociale en administratieve begeleiding, het restaurant, het onderhoud, de wasserij en de cafetaria.

Kamers

De Kriekenboomgaard heeft voornamelijk eenpersoonskamers (2 derde) maar ook tweepersoonskamers (een derde). Elke kamer beschikt over een speciaal ontworpen badkamer om het de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken in geval van beperkte mobiliteit. Op verzoek van de bewoners wordt er ook een tv-toestel in de kamer geplaatst. Elke bewoner heeft een persoonlijke telefoon in de kamer. Op elke verdieping is er een internetruimte ingericht.

Prijzen

Inwoner van Schaarbeek Niet-Schaarbekenaren
met 1 bed : 49,28 €/ dag met 1 bed : 55,87 €/ dag
met 2 bedden : 39,43 €/ dag met 2 bedden : 45,99 €/ dag

Samenleven

In een rusthuis wonen, betekent dat u kunt rekenen op een veilige leefomgeving en dagelijkse ondersteuning. Maar het betekent ook dat u rustig zelfstandig kunt wonen. De ruimten en het ritme van het dagelijkse leven zijn zodanig ingericht dat het levensritme van elke bewoner wordt gerespecteerd.

Bezinningsruimte

De Kriekenboomgaard biedt zijn bewoners een ruimte die speciaal werd ontworpen voor bezinning met respect voor ieders overtuiging.

Aan tafel

Lekkere maaltijden zijn belangrijk voor het welzijn en het samenleven en daarom verwent de kok de bewoners met heerlijke gerechten. Het rusthuis geeft de voorkeur aan biologische groenten. Er wordt ook geëxperimenteerd met “Finger Food”. Dit project presenteert de gerechten op een smakelijke en praktische manier. Dat voorkomt ondervoeding bij bewoners die lijden aan dementie.

Animatie en ontspanning

De Kriekenboomgaard organiseert tal van activiteiten, zoals animatieworkshops – schilderen, zangkoor, krantencomité, keuken, gymnastiek en mobiliteit, petanque, filmvoorstelling, snoezelen & relaxatie, activiteiten met dieren, regelmatige uitstappen, reizen, verhalen herinneringen, relationele zorg…

Vervoer en verplaatsingen

Wij zorgen voor het vervoer naar dokters en ziekenhuizen met een minibus, behalve 's avonds of als er medische zorg vereist is tijdens het vervoer. Het feit dat de site Paul Brien van het UVC Brugmann vlakbij gelegen is, is een voordeel, want de bewoners van de Kriekenboomgaard kunnen te voet naar het ziekenhuis gaan dankzij de directe verbinding tussen beide instellingen.

Een rust- en verzorgingstehuis dat ook voor het milieu zorgt!

De Kriekenboomgaard is laureaat van de projectoproep “Voorbeeldgebouwen” van Leefmilieu Brussel. Het RVT beschikt over innovatieve en energiezuinige installaties zoals:

  • Een warmtekrachtkoppelingsinstallatie op koolzaadolie produceert warmte en elektriciteit
  • Zonnepanelen zorgen voor warm water
  • Een zeer performante isolatie (25k)

Opnameaanvragen

Neem voor een opnameaanvraag contact op met de dienst Huisvesting van het OCMW: 02/435 50 80

La Cerisaie