Bezoeken met de inwoner

Komt u op bezoek in Brussel? Wilt u het land ter binnen zien buiten het traditionele toeristische circuit van de begeleide bezoeken, door de ogen van de inwoners? De vzw Tourisme autrement stel u voor een nieuwe vorm van participerend toerisme.

Greeters?

Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters zijn echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden.

 

greeters

Brussels Greeters

Enthousiaste en geboeide Brusselaars gaan met u op pad en delen hun stad, hun waarneming van de hoofdstad, hun anekdotes en persoonlijk tips. Als inwoners, nodigen ze u uit voor een toeristische ervaring en om de sfeer van Brussel op te snuiven.

Het zijn 100 vrijwilligers, van 25 tot 75 jaar oud die klaar staan om hun wijk en onbekend Brussel te laten ontdekken.

Interesse?

Schrijf in via de website  : vul het formulier in met een datum en uw interessegebieden en de Greeters zorgen voor de rest. Het is 100% gratis.

U ontmoet uw Greeter op een bepaalde plaats en van daar begint u een wandeling van 2 tot 3 uur, vol uitwisselingen en gezellige momenten.