De politie houdt uw woning in het oog

U zit al met uw gedachten bij uw vakantie? Maar kunt u wel met een gerust gemoed vertrekken, zonder aan het risico op inbraak te denken? Geen paniek, er is nog tijd om te handelen voor u van uw vakantie gaat genieten.

 

 

Veel vakantiegangers vertrekken onbezorgd voor een welverdiende vakantie, en dat is volkomen normaal. Maar terug thuiskomen en vaststellen dat de ramen en deuren kapot zijn, kan deze rust helemaal bederven…

In 2018 kon op het grondgebied van de Zone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost en Evere) een sterke daling worden genoteerd voor dergelijke misdrijven (-15% ten opzichte van 2017). Om zulke goede resultaten te blijven boeken, raadt de politie alle Schaarbekenaren aan om hun aandacht niet te laten verslappen.

Het ordewoord: voorzichtigheid!

Zorg niet alleen dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn, maar vraag ook uw buren en vooral de lokale politie om een oogje in het zeil te houden. Hoe gaat u te werk? Dat is heel eenvoudig. Ga naar de website www.police-on-web.be en vul het formulier in. Of ga minstens 15 dagen voor uw vertrek naar het dichtstbijzijnde commissariaat van uw zone. Vergeet niet om de politieagent op de hoogte te brengen van de contactpersoon tijdens uw afwezigheid.