De snoepkiosk in het Josaphatpark

De snoepkiosk in het Josaphatpark is in volle metamorfose. Binnenkort openen de nieuwe uitbaters er een gloednieuwe zaak: Josaphine’s. Wie nieuwe zaak zegt, zegt ook nieuwe sfeer. In de kleine kiosk zal u meer bepaald enkele originele bereidingen van hotdogs en bagels vinden, maar ook picknickmanden. De opening is voorzien in de komende weken.

Onlangs lanceerde de gemeente een aanbesteding voor de overname van de snoepkiosk in het Josaphatpark en om de wandelaars nieuwe, kleine restauratie aan te bieden. Het park, dat meermaals werd uitgeroepen tot favoriete park van de Brusselaars, is zonder twijfel de groene long van Schaarbeek. In het Josaphatpark worden almaar meer evenementen georganiseerd. Schaarbeek wou eenzelfde dynamiek voor de snoepkiosk.

Naar het evenbeeld van andere grote parken

Pauline Kinet en haar man Gert Pauwels stelden een origineel project voor, dat met veel enthousiasme werd onthaald door de gemeente. “We wandelen zeer vaak met het gezin in het Josaphatpark”, legt Pauline uit. “We hebben deze plek leren kennen, samen met alle initiatieven die er plaatsvinden. Deze dynamiek zien we ook in andere parken in grote steden, zoals Central Park in New York (alle verhoudingen in acht genomen). Met Josaphine’s wilden we deze dynamiek versterken en iets nieuws voorstellen.

Naast enkele originele bereidingen van hotdogs en bagels, diverse dranken en zoetigheden, kunnen wandelaars ook bij Josaphine’s terecht voor picknickmanden en dekens. “En voor ons aanbod kiezen we resoluut voor zelfgemaakte, afvalvrije producten”, verduidelijkt Pauline.

Uw nieuwsgierigheid is geprikkeld? Hou de komende weken de snoepkiosk in het oog, ze opent binnenkort!