Kriekenfeest

Het Kriekenfeest is uitgegroeid tot een institutionele traditie van de gemeente. Gegarandeerd ambiance dankzij de animaties.

 

Het Kriekenfeest, dat plaatsvindt op de laatste zondag van juni, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van de gemeente. De inwoners van Schaarbeek verzamelen dan in het Josaphat-park om aan de talrijke activiteiten deel te nemen. Ambiance gegarandeerd! In enkele jaren tijd zijn de organisatoren erin geslaagd het evenement te vernieuwen en geliefd te maken bij elk publiek.

tarte aux cerises

Veel activiteiten

De hele dag lang zijn er tal van animaties rond het kioskplein, de van Vollenhovenlaan en de grasperken van de boogschutters : speelgoedrommelmarkt, springkastelen, reuzenspellen, creative workshops, fietsbanen, djembé, concerten,... Er is voor ieder - jong en oud - wat wils!

 

 
djembé
fête de la cerise - escalade
 

De grote wedstrijd

Tussen 15.30 en 17 uur komen klein en groot, mannen en vrouwen tegen elkaar uit in de beroemde wedstrijd kersenpitspuwen. Twee pogingen. De eerste drie van elke categorie krijgen een prijs. Huidig officieel record? 15 meter. Demonstreer ons uw techniek, uw adem en vooral ... uw enthousiasme.

 

concours crachat de noyaux de cerise