Mini ondernemingen

Elk jaar nemen de Schaarbeekse scholen deel aan “Mini-Entreprises” (“Mini-ondernemingen"), een project van de vzw Les Jeunes Entreprises. Een unieke ervaring om je open te stellen voor ondernemerschap!

 

mini entreprises

De Mini-ondernemingen, in de eerste plaats een educatief project, hebben tot doel het initiatief, de zin voor verantwoordelijkheid en de creativiteit van leerlingen uit het secundair onderwijs van alle netten te stimuleren, maar ook hen te leren in team te werken en een consensus te bereiken.

Een slimme manier om zich voor te bereiden op de zakenwereld!

Een vijftiental jongeren van 16 tot 25 jaar, die het hele jaar door gevolgd en professioneel begeleid worden, krijgen de kans om een eigen "onderneming" op te richten en alle stappen daarvan te doorlopen (productkeuze, fabricage en verkoop).

De Algemene Oprichtingsvergadering van hun Jonge Ondernemingen is een belangrijke stap bij dit proces. Ieder team stelt er zijn project en product voor aan de aandeelhouders.

De laatste Schaarbeekse Algemene Vergadering vond op 23 november 2017 plaats in het Gemeentehuis; aankomende ondernemers uit 6 Schaarbeekse scholen namen eraan deel. Ze stelden hun jonge ondernemingen voor aan het publiek en aan hun aandeelhouders.

Al op school de ondernemingszin aanwakkeren is ongetwijfeld de beste manier om de essentiële waarden in de praktijk te brengen bij de beroepsontwikkeling van toekomstige volwassenen!