Concept Chocolate beloond met een Green Key!

Opnieuw een toeristische onderneming uit Schaarbeek beloond met een Green Key!

Op 17 februari 2020 werd Concept Chocolate de vierde Schaarbeekse onderneming die het Green Key-label mag hanteren.

 
 

De sleutel tot duurzaam toerisme

Green Key is een internationaal en onafhankelijk keurmerk voor duurzame toeristische ondernemingen. Het label werd opgericht in 1994 en beloont een groeiend aantal uiteenlopende instellingen (nu al 3100 in 66 landen): toeristische attracties, bed & breakfasts, hotels en jeugdherbergen, vergader- en evenementenlocaties.

Ondernemingen met een Green Key-label leveren inspanningen op verschillende gebieden, zoals water- en energiebesparende maatregelen, afvalpreventie en -sortering, het aanmoedigen van gasten om de milieu-impact van hun verblijf te beperken, ecologisch onderhoud, duurzame voeding en mobiliteit...

Niet zomaar chocolade

Bij Concept Chocolate kunnen bezoekers ontdekken hoe gepersonaliseerde chocolade wordt gemaakt. Ambachtelijke methodes, natuurlijke producten, een duurzame aanpak en respect voor de lange traditie van Belgische chocolade worden er in de schijnwerpers gezet. In de Distelstraat nummer 19, achter de gevel in pakketbootstijl (uit 1935) bezichtigen jaarlijks meer dan 12.000 bezoekers uit België, Frankrijk en Duitsland de ateliers.

Nog meer knappe leerlingen

Naast Concept Chocolate zijn er nog drie andere Schaarbeekse ondernemingen met een Green Key-label: B&B Opale, een van de eerste twee B&B's in Brussel die het label kregen; Event Lounge en BluePoint Brussels, twee conferentie- en vergaderlocaties die groot genoeg zijn voor enkele honderden bezoekers.