Een deelneemster aan het #SoShe Festival 2021 getuigt

In 2021 nam Marie-Agnès Djaté deel aan het #SoShe Festival met als doel een ondernemingsproject op te zetten. Dankzij deze deelname heeft ze zich ingeschreven voor de opleiding Entrepren’HER in 2022. Ze begon met niets, maar met veel motivatie en een doel voor ogen, krijgt haar project geleidelijk vorm. Ze vertelt ons over haar ervaring. 

Aan welk ondernemingsproject bent u begonnen?

Marie-Agnès Djaté: Na de opleiding die ik op het #SoShe Festival 2021 had ontdekt, besloot ik een bedrijf op te zetten voor het maken van fiets- en skateboardhelmen die aangepast kunnen worden aan de vorm van uw hoofd en uw kapsel. Dit project ligt me na aan het hart, omdat ik vroeger zelf skateboardde en aan rollerderby deed. Het was moeilijk voor mij om een helm te vinden die aangepast was aan mijn kapsel.

Waarom besloot u uw bedrijf te starten? 

M.-A. D.: Ik ben momenteel in loondienst, maar mijn belangrijkste doel is om zelfstandige en onderneemster te zijn. Ik heb me altijd al willen storten in een project, met alle ervaring die ik als werkneemster heb opgedaan. Ik volg ook het voorbeeld van mijn vader, die 34 jaar geleden zijn bedrijf heeft opgericht. Al sinds ik een klein meisje was, zie ik hoe hij zich als ondernemer uitslooft.

Heeft het festival u geholpen bij het opzetten van het project?

M.-A. D.: De opleiding heeft me erg geholpen. U leert de volledige organisatie voor het opzetten van een bedrijf. U leert ook hoe u een idee voor een project kunt bedenken op basis van uw eigen interesses. Ik heb ook veel inspirerende vrouwen ontmoet, zowel toekomstige onderneemsters zoals ik als anderen die al zeer succesvolle projecten hebben. In de bedrijfswereld zijn vrouwen nog steeds in de minderheid. Dit soort evenementen is erg belangrijk en respecteert ook onze verlangens als vrouw.

Hoe ver bent u met uw project?

M.-A. D.: Ik ben momenteel op zoek naar ontwerpingenieurs om prototypes te maken. Ik probeer ook een fabriek in de Europese Unie te vinden waarmee ik kan samenwerken. 

Hebt u nog andere partners voor dit project?

M.-A. D.: Nog niet, maar als designstudenten of -professionals geïnteresseerd zijn in het project, mogen ze contact met me opnemen! (madjate@gmail.com)

Welk advies hebt u voor Schaarbeekse vrouwen die willen deelnemen aan het #SoShe Festival? 

M.-A. D.: U moet de sprong wagen, al is het maar om inspiratie op te doen. Persoonlijk ben ik erg verlegen, maar dankzij deze opleiding heb ik veel mensen leren kennen. U moet elke kans aangrijpen en uzelf voortdurend opleiden en informeren.

INFO