Een rusthuis stuurt maskers naar het OCMW

De teams van het rusthuis Albert De Latour hebben honderden maskers gemaakt voor de OCMW- medewerkers. Elke dag krijgen zij een gesteriliseerd masker om de verspreiding van Covid-19 een halt toe te roepen. Na gebruik wassen de medewerkers van het rusthuis elk masker om het opnieuw te steriliseren.

In deze coronacrisis worden alle krachten aangeboord. En zeker in de gezondheids- en hulpverleningssector. In het rusthuis Albert De Latour, dat beheerd wordt door het OCMW van Schaarbeek, kon het wasserijteam zijn naaitalent bovenhalen. Ze hebben honderden herbruikbare en machinewasbare maskers gemaakt.

Dagelijks gebruik

De maskers werden vervolgens aan het Schaarbeekse OCMW-personeel bezorgd, dat er dagelijks dankbaar gebruik van maakt, vooral in de frontliniediensten, waar de medewerkers rechtstreeks in contact komen met het publiek.

Concreet krijgen de Schaarbeekse OCMW-medewerkers bij aankomst in het centrum een gesteriliseerd masker, dat ze vervolgens de hele dag dragen om het risico op verspreiding van het virus in te perken. Zodra hun werkdag erop zit, deponeren ze het masker in een speciale doos die dan naar de wasserij van het rusthuis Albert De Latour vertrekt. Daar wordt elk masker op 90° gewassen om het opnieuw te steriliseren.

Een duurzaam én solidair initiatief, op touw gezet door Frédéric Taverne, hoofd van de logistieke dienst van het OCMW van Schaarbeek.