Gus

Mobiliteit is een van de prioriteiten van de gemeente Schaarbeek. Meer veiligheid op de weg, dat realiseren we samen. Samen met Gus, de mobiliteitsmascotte van Schaarbeek.

Ontdek hier zijn beproevingen… en wie weet herken je Gus wel in jezelf in je eigen gewoonten op de weg!
 

 

De beproevingen van Gus

Gus verplaatst zich, zoals alle Schaarbekenaars, elke dag in de gemeente. De ene dag is hij te voet, de andere dag met de auto, met de elektrische step of met de fiets. Op zonnige dagen haalt hij ook nog eens zijn motor van stal! Gus voelt zich op zijn gemak met elk soort transport… maar soms toch wat té zeer op zijn gemak. Want wanneer Gus zich in het verkeer begeeft, dan struikelt hij steevast van de ene onhandige en klungelige beproeving in de andere! 

Gus bedoelt het nochtans goed

Gus bedoelt het echt wel goed, zoals wij allemaal! Hij heeft een bruisend leven. Hij is steeds op weg naar zijn favoriete bestemming of naar zijn vrienden. De ene dag is hij gehaast, de volgende dag is hij er met zijn gedachten niet bij. Soms is hij wat vermoeid, een andere keer ergert hij zich in het verkeer. Ja, Gus is herkenbaar voor ons allen: hij vertegenwoordigt in zijn eentje de fouten die we allemaal weleens maken.

Waar vind je Gus terug?

Gus is een bezig ezeltje! Je zal hem een overal zien opduiken: in uw buurt, in uw Schaarbeek Info, op de affiches en sociale media van de gemeente… En wie weet herken je Gus wel in jezelf in je eigen gewoonten op de weg!