vzw Le Petit Vélo Jaune op zoek naar vrijwilligers in Schaarbeek

Le Petit Vélo Jaune is een in Brussel gevestigde non-profitorganisatie die gezinnen ondersteunt die in een geïsoleerde en/of in een kwetsbare situatie leven. Hiervoor heeft de vereniging een netwerk van vrijwilligers opgezet. De vereniging wil dichter bij haar leden staan door lokaal aanwezig te zijn, met name in Schaarbeek, waar ze onlangs een filiaal heeft opgericht. Bent u geïnteresseerd in het begeleiden van gezinnen met Le Petit Vélo Jaune?


Marine en Colombe verwelkomen toekomstige vrijwilligers in de plaatselijke afdeling van Le Petit Vélo Jaune, gevestigd in het huis van de vrouw.

Elke Le Petit Vélo-vrijwilliger bezoekt een gezin een jaar lang elke week, gedurende 2 of 3 uur. Het zijn voor de vereniging niet gewoon “vrijwilligers” ze worden beschouwd als "teamgenoten". Familie/vrijwilligersparen creëren "samen” een band.

Permanente ondersteuning

Het idee is niet alleen om een kopje koffie te drinken in de woonkamer, maar ook om met het gezin op stap te gaan in de buurt, om kennis te maken met de gemeenschap en het sociale leven in de buurt, om het gezin uit zijn isolement te halen. Om ervoor te zorgen dat de koppel zo goed mogelijk worden ondersteund, biedt de vereniging hen het hele jaar door begeleiding.

Le Petit Vélo Jaune heeft net een filiaal geopend in Het Huis van de Vrouw van Schaarbeek. Het doel is om dichter bij de vrijwilligers en gezinnen in Schaarbeek te staan, maar ook bij de andere sociale diensten in onze wijken.

Wilt u een beetje van uw tijd geven aan gezinnen die gewoon op u wachten? Vul het formulier "Devenir bénévole" in op de website van Le Petit Vélo Jaune.

Info