Idee nr. 7!

Ik voer de duiven omdat ze niet genoeg eten vinden en uitgehongerd zijn. ONJUIST!

Wie broodkruimels of rijstkorrels in huis heeft, kan in de verleiding komen om die met de duiven te delen. Het is erg leuk om te zien hoe die vogels op eten afkomen! En als er zó veel duiven op afkomen, zullen die wel honger hebben... Helaas, duiven voederen is echt geen goed idee.

Duiven zijn wilde vogels die zich aan het leven in de stad aanpasten. Net als alle wilde dieren, zijn ze perfect in staat om in hun leefomgeving hun eigen voedsel te vinden.

Als mensen hen voederen, worden ze deels tam en verliezen ze hun natuurlijk instinct om naar voedsel op zoek te gaan. Bovendien is hun lichaam niet afgestemd op het eten van brood of rijst. Ze kunnen er ziek door worden of aftakelen.

Geen duiven zonder... ratten

Anderzijds bevuilt een te groot aantal duiven de openbare ruimte: één duif produceert 12 kilo uitwerpselen per jaar! Tot slot trekt voedsel op de grond niet alleen duiven, maar ook ratten en ander ongedierte aan…

Het juiste idee!

Ga duiven niet voederen. Het is interessanter om te observeren hoe ze in de natuur leven. Als mensen zijn we rechtstreeks verantwoordelijk voor hun aftakeling wanneer we hen met voedsel proberen te lokken. Als we hen niet langer te eten geven, komt er een natuurlijke regulatie en gaan we de overbevolking tegen. Resultaat: minder duiven in betere gezondheid.

Opgelet! Het voederen van duiven wordt beschouwd als vervuiling. U riskeert een boete van € 135.