Meer fietsinfrastructuur bij u in de buurt

De gemeente wil fietsers in Schaarbeek graag een duwtje in de rug geven. De laatste maanden is er dan ook heel wat gebeurd op dat vlak. Markeringen, fietsboxen, fietsrekken, fietsroutes en fietspaden... Noem maar op.

Binnenkort meer dan 100 fietsboxen

De gemeente beschikt al over 72 fietsboxen en in 2020 en 2021 komen daar nog 50 extra bij. Dat brengt het totaal binnenkort op 122 in Schaarbeek, met plaats voor 610 fietsen. Voor kortetermijnparkeren installeert de gemeente elk jaar 200 fietsrekken verspreid over heel Schaarbeek. Momenteel staan er zo'n 2.200 fietsrekken in onze straten

Steeds meer markeringen

Schaarbeek doet er alles aan om fietsers in Schaarbeek het leven makkelijker en veiliger te maken. Denk maar aan de gele markeringen op de Eugène Demolderlaan, de Navez- en Portaelsstraat en het Paviljoenplein, aan de fietsstraat en het nieuwe fietspad langs de Lambermontlaan, de fietspaden in de Renkin- en Quinauxstraat en aan de tweerichtingsfietspaden Diamant-Meiser en langs de Azalealaan.

Op de Eugène Demolderlaan is er een nieuwe gele markering voor fietsers aangebracht.

Heel wat gewestelijke (GFR's) en gemeentelijke fietsroutes (GemFR's) lopen door Schaarbeek. Dat zijn uitgestippelde trajecten met minder verkeer, waar het veiliger fietsen is.

Elke zomer komen er nieuwe wegmarkeringen voor fietsers bij. Vorige zomer werd GemFR 3 aangeduid. Deze zomer wordt de markering van GemFR 4 afgewerkt, die van Meiser naar Colignon loopt via het Josaphatpark.

Fietscoaching voor Schaarbeek

Pro Velo en studiebureau Tridée helpen de gemeente Schaarbeek om het fietsactieplan op punt te stellen. Samen bepalen ze de prioriteiten op het vlak van fietsprojecten tegen 2021. De resultaten worden komende herfst verwacht.

Meer info over fietsinfrastructuur in Schaarbeek >>>

Benieuwd naar de fietsroutes? Klik op "Zie de interactieve kaart Mobiliteit 1030".