Art Nouveau Brussels 2023

Wist u dat er in Brussel bijna duizend Art nouveau-gebouwen staan? Elke straathoek onthult prachtige gevels waarachter vaak schitterende interieurs schuilgaan. In 2023 wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de Art nouveau in al zijn verscheidenheid vieren en zich profileren als hoofdstad van deze internationale kunststroming.

Het eerste monumentale gebouw van Victor Horta (het Autriquehuis) bevindt zich in Schaarbeek. Onze gemeente telt vele erfgoedschatten. Ze werd verwend op het vlak van Art nouveau door enkele geniale kunstenaars. Victor Horta is maar een van de vele voorbeelden!

Om het Art Nouveau 2023-jaar te vieren, organiseren het Gewest en de gemeente Schaarbeek tal van evenementen, bezoeken en tentoonstellingen. Hier presenteren wij het programma van Schaarbeek.

INFO

Meer informatie over evenementen in het Brussels gewest : Visit.brussels

Meer informatie over de expo - Privat Livemont. Bloemrijke affiches

Meer informatie over de Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival (BANAD Festival)

Meer informatie over de Conférentie door Barbara Caspers (FR)

100 x 2 vrijkaarten voor de 8e Beurs van Art-nouveau- en Art-Decovoorwerpen

Op zaterdag 25 maart (15-19 uur) en zondag 26 maart (10-18 uur) vindt een beurs van Art-nouveau- en Art-Decovoorwerpen plaats, in het Art-nouveaucomplex gevormd door Gemeenteschool 13 en het Atheneum Fernand Blum, Roodebeeklaan 103. Op de beurs bieden een vijftigtal verzamelaars en handelaars voorwerpen, kleine meubels, boeken en affiches te koop aan.

Win 2 gratis tickets (waarde: € 10/2 dagen - € 5/zondag) via cedubois@1030.be of op het nummer 0478 22 92 28