Binnenkort nieuwe verlichting in het Koningin-Groenpark!

Het Koningin-Groenpark, gelegen tussen het Koninginneplein en de Groenstraat, zal van 13 maart tot 2 april gesloten zijn wegens werkzaamheden: Sibelga zal de openbare verlichting in het park volledig vernieuwen. Tijdens de gehele bouwperiode blijft restaurant Cannelle boven het park toegankelijk.

Dit project, zoals alle andere interventies inzake openbare verlichting in Schaarbeek, volgt de richtlijnen van het gemeentelijk Lichtplan dat werd opgesteld in 2000 en herzien in 2010. Een nieuwe update van dit plan dringt zich op om het in overeenstemming te brengen met de ambities van het Klimaatplan en met een genderspecifieke invulling van de openbare ruimte.

De aanwezigheid van gemeenschapswachten in het Koningin-Groenpark

De renovatie van de verlichting in het Koningin-Groenpark draagt bij tot het gevoel van veiligheid dat de gemeenschapswachten willen waarborgen. Deze zijn het hele jaar door verantwoordelijk voor het toezicht op het park. Hun mate van aanwezigheid hangt af van het aantal bezoekers in het park en de activiteiten die er plaatsvinden. De aanwezigheid van gemeenschapswachten helpt eventuele incidenten te voorkomen en bevordert het samenleven in deze groene ruimte, die een oord van rust wil zijn.

Meer info over gemeenschapswachten

De openbare verlichting vernieuwen maakt ook deel uit van het Klimaatplan!

Operationele doelstelling 4.4: De verbetering van de energieprestaties van de openbare verlichting ondersteunen

Meer info over het Klimaatplan