Covid-19 : Veilig aanbidding

Pasen of Ramadan, verschillende filosofische en religieuze evenementen vinden op dit moment plaats.

Door de huidige coronamaatregelen kunnen die evenementen niet verlopen zoals gebruikelijk. Met het oog op ieders veiligheid willen we graag de regels nogmaals op een rijtje zetten.

Heel wat godsdiensten en levensbeschouwingen bieden livestream-alternatieven voor vieringen.

De gebouwen der erediensten en de gebouwen bestemd voor de openbare uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening blijven open.

Een maximum van 15 personen, kinderen tot en met 12 jaar, de ambtenaar van de burgerlijke stand en de bedienaar van de eredienst niet meegeteld, mag tegelijkertijd aanwezig zijn voor de volgende activiteiten in de gebouwen die hiervoor bestemd zijn, onafhankelijk van het aantal ruimtes binnen het gebouw:

  • burgerlijke huwelijken ;
  • de collectieve uitoefening van de eredienst en de collectieve uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening en van activiteiten binnen een filosofisch-levensbeschouwelijke vereniging.
  • de individuele uitoefening van de eredienst en de individuele uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening en van activiteiten binnen een filosofisch-levensbeschouwelijke vereniging;
  • het individueel of collectief bezoek aan een gebouw voor de eredienst of een gebouw voor niet-confessionele morele dienstverlening.

 

De maand van de ramadan

Tijdens de ramadanmaand komen er ook preventieacties in wijken die tijdens die periode gewoonlijk veel mensen op de been brengen. De gemeenschapswachten blijven op ronde gaan en de inwoners wijzen op de gezondheidsmaatregelen. Dat doen ze zeven dagen per week gedurende de dag en tot in de vroege avond.

 

Voor meer informatie: info-coronavirus.be >>>