De internationale week van de bemiddeling plaats.

In Schaarbeek staat de dienst Buurtbemiddeling het hele jaar paraat om kleine en grote spanningen op te lossen in een gemoedelijke sfeer.

Als partner van de internationale week van de bemiddeling organiseert het Netwerk van Openbare Diensten voor Bemiddeling bij Interpersoonlijke Conflicten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat de bemiddelingsdiensten van de Brusselse gemeenten verenigt, een postercampagne voor het hele grondgebied. In oktober zullen de inwoners van Schaarbeek op straat posters zien hangen met de tekst "Een conflict? En als we er zouden over praten?". De campagne richt de schijnwerpers op de meest voorkomende situaties waarvoor de bemiddelingsdienst kan worden ingeschakeld. Zo komt u meer te weten over bemiddeling en het nut ervan.

Schaarbeek heeft een dienst Buurtbemiddeling: Buurtbemiddeling. De dienst bevindt zich in het Bemiddelingshuis in de Vanderlindenstraat 121.

Ieder geval is anders

Bemiddeling kan nuttig zijn in tal van situaties. “We kunnen iedereen helpen die met een conflict te maken heeft, privé of op het werk”, vertelt Roland Prévot, bemiddelaar bij de gemeente Schaarbeek. "Lawaaioverlast, hinderlijke werken, problemen met een mede-eigendom of huurcontract, spanningen binnen het gezin... ieder geval en iedere persoon is anders. Wij staan klaar om erover te praten, om de dingen in perspectief te zien en samen naar een oplossing te zoeken die op de situatie is afgestemd."

Enkele voorbeelden

  • Een geschil tussen gescheiden ouders over de voogdij of over financiële kwesties.
  • Onenigheid tussen ouders en grootouders, of tussen broers en zussen.
  • Een conflict met de buren.
  • Een geschil tussen een huurder en een verhuurder.
  • Een slechte verstandhouding op de werkvloer.
  • Een conflict met een handelaar enzovoort.

 

En als we er zouden over praten?

INFO

Tel. 02 240 63 01

wijkbemiddeling@schaarbeek.be

buurtbemiddeling