Jonge Schaarbeekse judoka's ontmoeten Japanse meesters

De leden van Judo Royal Crossing Schaerbeek konden hun praktische judokennis verfijnen bij een aantal grote judomeesters uit Tokio, waaronder voormalig Olympisch medaillewinnaar Misato Nakamura. Deze ontmoeting vond plaats tijdens een tweedaags seminar dat in januari in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd georganiseerd.

De judoclub Royal Crossing Schaerbeek had de eer een delegatie Japanse judomeesters te verwelkomen in haar dojo in Helmet. De delegatie werd geleid door Toriumi Matagoro (8e dan en voorzitter van de Tokyo Judo Federation) en bestond uit voormalige kampioenen en kampioenes. Bedoeling was om de judosport verder te promoten. Hun missie: hun kennis delen om de vaardigheden van de jonge Schaarbekenaars te verbeteren en de coachingvaardigheden van de coaches van Judo Royal Crossing Schaerbeek te perfectioneren.

De bakermat van het judo

"Japan is een bijzonder land in de wereld van het judo. Het is de bakermat van onze sport en hun aanpak is ongetwijfeld strenger dan wat wij in Europa gewend zijn", aldus Alain De Greef, voorzitter van de club, die de kans die deze ontmoeting biedt, ten zeerste op prijs stelt. "Voor onze jonge judoka's was het misschien een cultuurschok, omdat er zoveel verschillen zijn tussen de westerse en Japanse benadering van judo."

INFO

judoschaerbeek.com