Ontdek Schaarbeek en Brussel per fiets via de knooppunten

In Brussel, meer bepaald in Schaarbeek, werden onlangs knooppunten aangelegd. Het principe is eenvoudig: bepaalde strategische kruispunten krijgen een nummer, dat ook op de bewegwijzering staat. Voor fietsers volstaat het om via een app de kruispuntnummers te kiezen om een route samen te stellen, en vervolgens de borden te volgen.

De zowat zestig knooppunten van Brussel Mobiliteit zijn goed voor meer dan 220 kilometer fietsplezier in Brussel: ofwel via een zelf uitgestippelde route, ofwel via een themafietstocht die wordt aangeboden door visit.brussels.

In Schaarbeek... en elders

In onze gemeente werden drie strategische locaties aangeduid: Noordstation, Helmetplein en Azalealaan. Zij zijn verbonden met andere Brusselse knooppunten, maar ook met knooppunten elders in België, aangezien het systeem al bestaat in Vlaanderen en Wallonië.

Vanuit Schaarbeek behoort een bezoekje aan Brussel tot de mogelijkheden, of een tocht naar bijvoorbeeld Oostende of Chimay. Wie zin heeft kan zelfs tot in Oost-Friesland, in Duitsland: de route is 665 km lang en loopt langs 281 knooppunten!

Hoe werkt het?

  • Selecteer een begin- en eindpunt: de app bevat de lijst met de te volgen nummers.
  • Bewaar de lijst op uw smartphone of print hem uit en kleef hem aan uw stuur.
  • Nu hoeft u alleen nog maar de nummers te volgen om de bestemming te bereiken.

INFO

fietsnet.be

visit.brussels