Twee decennia basketbal bij Dino Brussels

De basketbalclub Dino Brussels is minder bekend dan grote broer Royal Canter maar is toch al lang gevestigd in Schaarbeek: dit jaar viert ze haar 20e verjaardag. Vriendenwedstrijden, feesten en samenwerking met de Spaanse club Gerona: de Dino's hebben alles in het werk gesteld om dit 20e jaar te vieren.

20 jaar geleden richtten ouders de Nederlandstalige basketbalclub “Dino Brussels” op. “Hun idee was om een familieclub op te richten waar kinderen die lid zijn Nederlands zouden kunnen beoefenen buiten de school”, zegt Frederic Logghe, de huidige voorzitter van de club.

20 jaar later bestaan de Dino's nog steeds. De Dino's maken deel uit van de Nederlandstalige Liga en ontmoeten de andere Brusselse “Franstalige” clubs niet in officiële wedstrijden. “Maar we onderhouden het contact met hen”, vervolgt de voorzitter. “Door bijvoorbeeld feestjes en vriendschappelijke ontmoetingen te organiseren.

Een grote gast

In het kader van de 20ste verjaardag werden vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd. Dino Brussels nodigde ook de coach van het Spaanse team van Gerona uit om deel te nemen aan uitdagingen. “In Spanje lanceerde de coach sportieve uitdagingen voor zijn spelers en filmde hij ze. Hij werd uitgenodigd voor een weekend in België waar hij onze spelers heeft uitgedaagd en gefilmd. Toen we de video’s van de uitdagingen van de spelers van Gerona en die van ons vergeleken, konden we de kwaliteit van de Spanjaarden ontdekken: ze wonnen alle uitdagingen!”, herinnert Frederic Logghe zich.

Zouden de Schaarbekenaren geen zin krijgen om zich verder te professionaliseren? “Niet echt”, besluit de voorzitter. “We houden van competitie, maar we geven nog meer de voorkeur aan de familiale sfeer van onze club.

Info:

www.dino.brussels