Verandering voor de buslijnen

Om uw verplaatsingen naar Brussel eenvoudiger te maken, heeft de MIVB bepaalde buslijnen gewijzigd die door Schaarbeek lopen. En aangezien goed nieuws nooit alleen komt, doet de nieuwe buslijn 56 binnenkort haar intrede op de Schaarbeekse straten.

Lijnen 12 en 21

De huidige lijn 12 verbindt de Europese wijk met de luchthaven. Om de rit sneller te laten verlopen, passeert ze voortaan niet meer via Diamant, maar via de Plaskylaan en Meiser, alvorens af te slaan naar de Leopold III-laan. Aan het andere einde van de rit wordt bus 12 verlengd tot de eindhalte Troon, zodat ze op een efficiëntere manier aansluit met de metro’s 2 en 6.

Lijn 12 : meer info >>>

’s Avonds en in het weekend verbond lijn 21 de Europese wijk ook met de luchthaven. Voortaan rijdt ze niet meer naar Zaventem, maar naar de eindhalte Maes in Haren. Bus 21 rijdt nog altijd via Diamant.

Lijn 21 : meer info >>>

Lijnen 64 en 65

De bussen 64 en 65, die beide door Schaarbeek rijden, wisselen van eindhalte: bus 64 stopt voortaan aan station Bordet en bus 65 vervolgt zijn traject tot Machelen.

Lijn 64 : meer info >>>

Lijn 65 : meer info >>>

Lijn 66

Na lang omgeleid te zijn vóór de Terdeltwijk, zal bus 66 opnieuw zijn oorspronkelijke route volgen via de Guillaume Kennis- en Joseph Wautersstraat en het Terdeltplein.

Lijn 66 : meer info >>>

Lijn 56

De werken voor de inplanting van lijn 56 zijn aan de gang. Die lijn zou in maart 2020 van start moeten gaan. Ter herinnering: deze nieuwe lijn zal het Daillyplein via de Voltairelaan en de Deschanellaan verbinden met het Colignonplein.

Lijn 56 : meer info >>>