6 Give-boxen in Schaarbeek

In het kader van het project Zero Waste stelt de gemeente Schaarbeek 6 Give-boxen ter beschikking van de bevolking. De bedoeling van deze deeldozen is de (over)consumptie van nieuwe objecten beperken en het afval verminderen door het weggeven en hergebruiken te stimuleren.

De Give-boxen moedigen uitwisseling en gezelligheid onder de bewoners van de wijk aan. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en werken volgens het principe van het delen. Concreet stopt u er voorwerpen in die u niet meer gebruikt en/of u haalt er spullen uit die uw buren niet meer nodig hebben. Iedereen kan zich gratis bedienen zonder verplichting iets in ruil te geven.

Een grote keuze aan voorwerpen

U vindt er heel uiteenlopende objecten, zoals vaatwerk, kleine huishoudtoestellen, speelgoed, decoratie, stripverhalen, cd’s of dvd’s … De belangrijkste regel is dat u er geen vuile of kapotte voorwerpen in stopt.

Kleding wordt niet aanvaard (behalve enkele accessoires zoals riemen, hoeden), want er bestaat al een goed lokaal netwerk dat zich bezighoudt met de inzameling van kledingstukken (Rode Kruis, Spullenhulp, Oxfam).

give box

Bent u nieuwsgierig naar de boxen?

De Give-boxen zijn toegankelijk:

 

localisation give box