Vincent Vanhalewyn, 1ste Schepen

Bevoegdheden

  • Klimaat
  • Openbare werken
  • Energie
  • Sociale samenhang

Vincent Vanhalewyn, Schaarbekenaar van kindsbeen af, is vader van twee jongetjes. Onze gemeente is hun stad. Voor hen en voor alle Schaarbekenaren wil Vincent Vanhalewyn de gemeente heruitvinden en tot voorbeeld maken voor andere steden .

Als uittredend eerste schepen wist hij moderne, groene en creatieve projecten te concretiseren. Zo lanceerde hij het Schaarbeekse Klimaatplan en de vzw VIA (die het eerste opvangparcours voor nieuwkomers op het grondgebied van het Gewest organiseert). Hij werkte mee aan het Scholenplan van Schaarbeek voor de bouw van 3.500 plaatsen in het gemeentelijk onderwijs .

Voor hem moeten kinderen, gezinnen, fietsers en automobilisten zich allemaal veilig kunnen verplaatsen in de straten van onze gemeente. In zijn ogen moet Schaarbeek alle Schaarbekenaren beschermen tegen isolement, uitsluiting en moeilijkheden en - wat de zwaksten betreft - tegen armoede .

Voor hij tot schepen werd verkozen, was Vincent Vanhalewyn 2 jaar lang Brussels parlementslid. Hij begon zijn professionele loopbaan bij een internationale privé-startup die actief is in vastgoed. Hij behaalde zijn diploma Bedrijfswetenschappen aan de School of Management van de Université Catholique de Louvain .

 

 

 

Kabinetsmedewerkers

Vincent VANHALEWYN, Schepen

Sébastien VOYNEAU, Kabinetschef

Caroline LAMBLIN, Secretaresse

Telefoon
02/244 71 03