Educatieve sector en digitale ruimtes

Omdat een bibliotheek niet alleen boeken uitleent, stellen de gemeentebibliotheken u nog een hele reeks andere middelen ter beschikking om u te helpen bij uw studies, schoolwerk, opleiding enz.

Educatieve ruimtes

Bent u student en hebt u documentatie nodig, of bent u op zoek naar een plek om te studeren, naar studiehulp?

Bent u onderwijzer of lesgever en hebt u pedagogisch materiaal nodig?

Dan vindt u wat u zoekt in de educatieve ruimtes van de Sésamebibliotheek!

U vindt er meer bepaald:

  • een studiezaal ;
  • een mentoraat- of studiebegeleidingsprogramma;
  • een pedagogisch documentatiecentrum.

Meer info >>>

 espace éducatif

Digitale ruimtes

Bent u autodidact, nieuwsgierig naar alles of gewoon op zoek naar informatie? In de digitale ruimte van de Sésamebibliotheek hebt u gratis internettoegang voor uw opzoekingen of taken.

Heel uiteenlopende doelgroepen kunnen er bovendien workshops of cursussen volgen (volwassenen, senioren, werkzoekenden ...).

Meer info >>>

  espaces publics numériques

scholen

Bent u leerkracht en zoekt u tips, hulpmiddelen of advies om uw lessen voor te bereiden? Wilt u uw leerlingen graag naar de bibliotheek meebrengen voor een bezoek, een animatie, een collectieve uitleensessie? De bibliotheek heeft wat u zoekt!

  • Het Pedagogisch Documentatiecentrum biedt u schoolboeken, pedagogische werken, leesfiches, pedagogische dossiers,…;
  • Om samen met uw leerlingen in de klas te lezen, heeft de vzw BIBLA Lire en classe meer dan 400 boeken in 30 exemplaren ter beschikking. U kunt deze boeken voor 6 weken lenen.
  • Elk jaar organiseren de bibliotheken een specifiek programma voor scholen, vanaf de kleuterklas tot het middelbaar onderwijs. Lezen staat uiteraard centraal. Maar dat is niet alles... Iedereen kan komen genieten van de verhalen, animaties van de Mediatheek en nog veel meer activiteiten die op het programma staan!