Wie zoekt, die vindt!

Online tools helpen u vandaag om snel te vinden wat u zoekt en na te gaan of boeken en tijdschriften beschikbaar zijn, zonder uit uw zetel te komen! Meer nog: Eurêkoi helpt u een flink stuk op weg in uw zoektocht!

Onlinecatalogus van de bibliotheken

U zoekt een boek, een tijdschrift,… Kijk of het beschikbaar is in de onlinecatalogus.

Waar u zich ook aanmeldt, altijd is de collectieve catalogus van de Brusselse bibliotheken (en dus ook die van Schaarbeek-Evere) beschikbaar.

Met uw pincode (aan te vragen in de bibliotheek), ziet u ook een overzicht van wat u heeft uitgeleend, de titels die u momenteel in leen heeft (en die u online kunt verlengen) en uw openstaande reservaties.

Onlinecatalogus van de mediatheek

U zoekt een cd, een dvd, een blu-ray ... De onlinecatalogus van het “Point Culture”-netwerk is er om u daarbij te helpen! Start uw opzoeking op naam, titel, sleutelwoord, plaats van de ontleningen om snel te vinden wat u zoekt!

U kunt gemakkelijk iets opzoeken in de verschillende mediatheken van het netwerk.

Stel een vraag, Eurêkoi geeft u het antwoord

Eurêkoi is een gratis en snelle dienst die u helpt bij het opzoeken van documentatie.

Als u documentatie zoekt over een bepaald thema om een taak te maken of gewoon om er meer over te weten, dan helpt een bibliothecaris u. Hij kan u een reeks bibliografische en webografische referenties toesturen die hij met kennis van zaken heeft uitgezocht.

U kunt uw vraag op om het even welk moment stellen, u krijgt antwoord binnen de 72 uur.

Eurekoi

Hoe?