Een welverdiend pensioen voor het paard Vouziers

Na 9 jaar in dienst van de gemeente Schaarbeek is het paard Vouziers (15) met pensioen gegaan. Het leed aan artrose aan een achterpoot, mankte licht en kon geen zware lasten meer dragen. Plaats van zijn pensioen? Een weide in Lillois, in Waals-Brabant. Hier zal zijn osteopaat hem verder blijven opvolgen.

Zoals vele jonge gepensioneerden blijft Vouziers actief: hij neemt af en toe deel aan hippotherapiesessies. Deze therapeutische aanpak, die medische zorgen aanvult, gebruikt het paard als een therapeutische partner. Dit lichte werk gaat Vouziers perfect af, hij mankt zelf al niet meer!

Vouziers, die in 2011 in Schaarbeek aankwam, haalde er de openbare vuilnisbakken op, samen met zijn paardachtige collega's Taram en Domino. Hij vervoerde ook passagiers tijdens verschillende animaties van en in de gemeente. De paarden van de gemeente verzorgen ook een gepersonaliseerde ophaaldienst voor grofvuil voor een aantal senioren.

Binnenkort vervanging

Wees gerust, u zult de paarden van de gemeente in de straten van Schaarbeek blijven tegenkomen! Taram en Domino zijn altijd trouw op post! Binnenkort krijgen ze een nieuwe gezel die de plek van de moedige Vouziers zal innemen.