Gedeelde fietsen

De deelfietssystemen zijn 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 beschikbaar. Zo kunt u in enkele ogenblikken tijd een fiets lenen en alle uithoeken van Schaarbeek bereiken! Nog nooit geprobeerd? Waag het er eens op!

Villo!

Villo! is een eenvoudige en snelle manier om u te verplaatsen in Schaarbeek. Het is ook een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. Schaarbeek telt 36 Villo-stations! (360 in het Brussels Gewest). Deze liggen in de onmiddellijke nabijheid van bruisende plekken, winkels en haltes van het openbaar vervoer. U kunt tickets kopen voor 1 rit, 1 dag, 7 dagen of een abonnement nemen voor 1 jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Villo!

 

Schaarbeek - Villo

 

Billy Bike

Billy Bike is een deelfietssysteem van een Brusselse start-up. De operator stelt ‘free floating’ elektrische fietsen ter beschikking van de Brusselaars. Dit betekent dat er geen vaste stations zijn waar fietsen meegenomen en afgezet kunnen worden. Gebruikers downloaden een app op hun smartphone waarmee ze een fiets kunnen vinden en ontgrendelen.

De fietsen kunnen in het hele Gewest worden gebruikt, maar moeten verplicht worden teruggebracht naar een specifieke zone die niet het hele gewestelijke grondgebied beslaat (de gemeente Schaarbeek is bijvoorbeeld niet volledig gedekt). De inschrijving is gratis, de tarifering gebeurt vervolgens per minuut (€ 0,15), met een maximum van € 5/uur en € 25/dag.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Billy Bike.

Jump

Jump is het door Uber gelanceerde systeem voor elektrische deelfietsen. Net als de andere operatoren van free floating deelfietsen gebeurt de lokalisatie, ontgrendeling en vergrendeling van de fiets via een smartphone-app.

De fietsen kunnen in het hele Gewest worden gebruikt, maar moeten verplicht worden teruggebracht naar een specifieke zone die niet het hele gewestelijke grondgebied beslaat. De inschrijving is gratis. Het deblokkeren van een fiets kost € 1, de tarifering gebeurt vervolgens per minuut (€ 0,15).

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van JUMP.

Blue-bike

Blue-bike is een fietsverhuursysteem in de Belgische stations. Pendelaars kunnen na hun treinrit een Blue-bike huren om de laatste kilometer(s) tot aan hun eindbestemming af te leggen. Aan het einde van de dag wordt de fiets teruggebracht naar de plaats waar hij werd uitgeleend. Een voordeel van het systeem is dat u in 42 Belgische stations een fiets kunt huren met één abonnement. Het jaarabonnement kost € 12 per jaar. Hierbij komt nog een gebruikskost van € 1,15/24u.

In het Noordstation bevinden de Blue-bikes zich in de ondergrondse fietsparking. Om daar te geraken neemt u de roltrappen tot niveau -1. Naast het fietspunt vindt u de Blue-bikes.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Blue-bike.